Nyttig och god fillimpa
1 l laktosfri filmjölk
2 dl mörk sirap
1,5 dl havrekross
1 dl havrekli
10 dl glutenfri grov mjölmix
2 dl krossat bovete
2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
3 tsk salt
4 tsk bikarbonat
4 tsk brödkryddor
2 dl valnötter
Såhär gör du :
♥ Blanda först alla torra ingredienser noga.
♥ Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
♥ Smöra en bakplåt och strö lite havrekross eller rågkross i botten(jag använde mig utav havrekross)
♥ Häll över smeten i bakplåten och grädda 175 grader i ugnen i cirka 1- 1 ½ timma, beroende på vad man har för ugn.
Det går också att använda sig av avlånga formar, men då jag endast hade 1 sådan så tyckte jag att det blev lättare att använda sig utav en bakplåt.
Enkelt, gott och nyttigt, kan det bli så mycket bättre? ;P