Hemmagjord müsli
Ingredienser:
4 dl glutenfria havregryn (OBS: för problem magar så använd ej fiberberikade)
2 dl quinoaflingor (De beigefärgade, finns även svarta)
2 dl boveteflingor
1 dl hirsflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1-2 dl hackade nötter (t ex valnöt, pekannöt, paranöt) -Jag valde att ta endast valnötter denna gång.
0,5 dl rapsolja
0,5 dl sirap
2 dl vatten
kanel
Såhär gör du:
♥ Blanda flingor, frön och nötter i en långpanna.
♥Häll över sirap, rapsolja och vatten. Rör om så att blandningen blir lite klumpig.
♥ Rosta i 175 grader ca 45 min. Det är viktigt att röra om var 15:e minut så att övre lagret inte blir bränt. Muslin ska ha fått lite färg och kännas torr och knaprig när den är färdig.
♥Toppa med några torkade bär (tranbär, blåbär) om du känner för det eller smaksätt med kanel eller vanilj.( jag valde att strö över lite kanel och det blev en riktigt god smak)