proteinpannkaka

Publicerad 2013-11-21 19:19:32 i Recept, Träning och hälsa,

Startade dagen med en god och stadig frukost innan ett gympass med Elin.
Sprang lite på springbandet, körde lite rodd och sedan blev det mest fokus på magen, väldigt skönt var det. :)
Efter träningen så hämtade jag hem min pannkaksburk som jag beställt. Det är en proteinmix som man blandar med vatten och steker som pannkaka. Den är både laktos- och glutenfri så passar mig utmärkt. 
Dubbelt så mycket protein, det säger man inte nej till. ;P
Så till lunch efter mitt träningspass blev det då proteinpannkaka med pro feel vaniljkesella(laktosfri kesella med hög proteinhalt), blåbär och hallon med lite kokosflingor på toppen.
Var helt okej faktiskt, påminde lite om dukanpannkakorna till smaken. :) Dessa pannkakor skulle jag rekomendera till frukost, lunch eller ett litet mellanmål om man bara ta någon enstaka pannkaka. :)
 
 
Imorgon kommer det bli träning av armar, skööönt! :)
 

Lax med fetaoströra

Publicerad 2013-11-20 21:20:44 i Recept,

Blidde lite lax i ugn med fetaoströra med paprikakrydda och pumpakärnor. Ett stekt ägg och lite grönsaker till det. Svårare än så behöver det inte vara för att få till en bra middag. :)
Jag tycker om att prova mig fram, jag kan kolla massa recept för att få tips och idéer men gör ofta om de till mina egna för att prova lite nya smaker och varianter. 
Jag som tidigare haft väldigt svårt för fisk och har ganska svårt för de flesta sorter fortfarande är faktiskt glad över att jag lärt mig att äta lax iallfall. Eftersom fisk innehåller en hel del bra ämnen och man bara gillar en fisk så är det bra att kunna variera maträtten för att det inte ska bli samma hela tiden. 
 
Kanske att någon av mina läsare har något tips på någon god laxrätt? :) Kom gärna med förslag isåfall. :)
 
 såhär gör man fetaoströra:

♥ Mosa fetaost  med en gaffel och blanda med lite creme fraiche. Prova dig fram i mängden, det ska bli ganska tjockt och krämigt.
♥ krydda med den smak du känner för, jag har provat både svartpeppar och paprikakrydda och båda blev väldigt bra till smaken. 
♥ Fetaoströra fungerar jätte bra till både kyckling,kött och fisk, sallader och liknande. 
Enkelt och gott!
 
 

nytt och bra :D

Publicerad 2013-11-19 21:50:37 i Träning och hälsa,

Firar att jag klarat mördartentan med nya träningsskor! :D
Tänkte ha de till träning inomhus, så behöver ett par nya träningsskor och ha ute också men det kommer så småning om. 
Blir till att inviga dessa godingar imorgon på gymmet iallafall! :D
 
Annars så har jag ätit god kvällsfika efter träning och ska snart lägga mig i sängen så man orkar med morgondagen.
Yogurt med banan, pumpakärnor, valnötter och kokosflingor, riktigt gott kan jag lova så det där lär nog bli min frukost imorgon, så ägg och te på det blir stadigt och bra för att orka med en skoldag!
 
 
 

känner mig duktig idag

Publicerad 2013-11-18 16:59:49 i Träning och hälsa,

Woho vårrusetsträckan fixad! :) 
Trodde aldrig jag skulle orka springa 5 km nu då jag nyss har kommit igång igen efter min långa sjukperiod men med peppande musik i öronen och viljan så fungerade det jätte bra. :)
Man var något svettig efteråt och sådär skönt trött i kroppen så blev någon rygg och magövning också innan jag gav mig för dagen. 
För övrigt så har jag fastedag idag!! :) Hur fan orka jag springa då kanske någon undrar men med smart matplanering och tidsplanering så var det inga problem alls. 
I vanliga fall så brukar jag skippa lunchen och äta något lättare på kvällen innan jag lägger mig, men nu då jag bestämde mig för att träna efter lunchtid så fick det såklart bli lunch och träna medans jag hade energin för det. 
Idag har jag gjort det enkelt för mig, Nutrilett till lunch och middag, fungerar jätte bra då man har fastedag. Dock har jag som inte kan äta laktos endast 2 alternativ att välja på, eller egentligen 1 då jag får ont i magen av den med chokladsmak, så är ni inte känslig för laktos så kan man ju välja lite olika sorter för annars blir smaken lite tjatig och äcklig tillslut. :P Till frukost blev det iallafall 1 dl yogurt och 50 g banan. :) 
 
Just nu känner jag mig lite trött, nästan så jag skulle kunna gå och sova. xD fast det är lite väl tidigt för det än om jag ska kunna sova hela natten sen. ;P 
Men men jag är nöjd med dagens träning, nöjd över att jag orkade springa så länge!! :) 
 
Ha en super bra måndag alla! :)
 
 

💪😎

Publicerad 2013-11-17 23:13:11 i Träning och hälsa,


Idag invigde jag min nya träningströja av den varmare typen, inte för varm och inte för kall så man fryser heller, alldeles perfekt var den!:) blev en promenad på 5,31 km, riktigt skönt var det! 
Egentligen hade jag bokat in ett steppass idag men Elin som jag skulle gå med behövde plugga och då jag kände mig lite trött efter mitt eget plugg så kände jag för att röra på mig utomhus istället för att bli pigg.:) 
Ha även tvättat och försökt få någon ordning i garderoben, så sjukt jobbigt och klara sig på en garderob..jag skulle vilja ha en separat garderob för mina träningskläder typ, högen välter ju typ!! XD  De två högarna man se på bilden är bara träningskläder.. Rensade ut mina slitna träningströjor idag så slipper de ligga där och ta plats, de kan jag ha som reserv i Timrå ist. 

Ikväll blev det lite lyx med chokladmousse(fettsnål) och en må bra tidning! :D kände mig värd de!:) 
Imorgon är det dags för fasta igen, hoppas att de ska gå bra.:) 

Toppen bra! :D

Publicerad 2013-11-14 17:10:00 i Träning och hälsa,

Skippar fasta och kör på pasta! ;P Fint rim jag fick till där, men jag skippar det enbart idag av olika själ till att jag kände att jag behövde riktig mat idag.  Jag äter ju sällan pasta och sånt där, vilket kan göra att maten kan kännas lite lyxig när jag väl gör det även om det inte är någon speciell maträtt.
Det kan också göra att jag får ångest vissa dagar för att hjärnan är lite van efter dieter där man skippar kolhydrater, att jag tänker att: fan det där behövde jag väl inte! 
Men idag känner jag faktiskt ingen sån ångest för vet ni, min middag som bestog av varmkorv och stuvade mackaroner( helt vanlig husmanskost) var nog det godaste jag ätit på länge.  Lilla kräsna jag som skulle kunna leva på taccos varje dag tyckte faktiskt att det där var en perfekt middag! Jag har hittat foodmap vänlig varmkorv, den är både laktos,gluten, ägg,ärt, soja,mjölproten och lökfri. Sedan är stuvningen till mackaronerna både laktos och glutenfri och tänk så bra det känns att för en gångs skull kunna äta stuvade mackaroner utan att få ont i magen och bli illamående. :D
 
Men jag har ju inte bara ätit idag. utan jag har såklart tränat också! :D
Värmde upp lite på en cykel i ca 6 minuter och sedan körde jag intervallträning på springbandet i 45 min. 
Det var jätte skönt och roligt också så jag skulle absolut kunna hållt på ett tag till, så nästa gång blir det till att öka på mer tid och göra intervallerna lite längre och svårare. :)
Blev också en ny omgång av 1 minuts metoden som är en utmaning som jag och Elin nu kör, resultat på den kan ni se här om ni är intresserade. :) 
 
Nu har jag inte tid att skriva här nått mer, dags för plugg resten av kvällen! :)

5:2- inprogramerad hjärna

Publicerad 2013-11-11 17:46:00 i Recept, Träning och hälsa,

Tydligen så kände denna bild inte för att komma fram åt rätt håll, så man får väl vrida huvudet lite då.
 
Nu har jag kört igång med 5:2 igen efter ca 2 veckors uppehåll ifrån det och det har faktiskt gått oväntat bra.
Frukost: Risifrutti och 1 kokt ägg. 
Lunch: Ingen alls 
Middag: Skinksallad( ca 40 g sallad, 47 g gurka, 37 g tomat,  6 g riven morot, 2 skivor kokt skinka, 1,5 matsked creme fraiche med lite paprikakrydda och ett stekt ägg. 
Kvällmål: 1 knäckebröd(2?) med 3 gurkskivor.
 
Såhär kan en fastedag se ut och hur går det då att skippa lunchen om man börjar skolan/jobbet tidigt och är uppe tidigt och får dessutom äta en liten frukost, kan ju ni undra dådå..?
Jag tror att det handlar mycket om hur inställd man är på det, har jag viljan? eller tvingas jag till det här?
Jag ser det som så att hjärnan är inprogramerad att: idag ska du äta såhär och du ska klara dig på ca 8-9 timmars matuppehåll.  Jag kunde sitta runt omkring flera stycken som åt idag, känna lukten av deras köttbullar, kycklinggryta och allt men jag ska vara ärlig och säga att jag kände inget sug efter mat, jag kände mig inte ett dugg frestad och hade jag vetat om att jag inte skulle klara av att sitta med så hade jag troligtvis inte gjort det för att slippa plåga mig själv för sådant mår man inget bra av.
Men jag tror det har mycket med hjärnan och göra hur bra det här funkar!
Det är svårt att tvinga sig till att fasta eller köra någon diet, man måste vilja!!  
Man måste pckså planera hela dagen i förtid, det är jätte svårt och planera ut 500 kcal samma dag, med en välplanerad dag över vad du ska äta så blir det mycket lättare!!
 
Ett litet tips: Om man äter något med sked, t.ex. gröt, risifrutti, yogurt eller liknande, TA EN LITEN SKED!!! Ta typ en tesked istället.. du får fler tuggor in i munnen och det tar längre tid och äta, du får alltså njuta av din mat en längre stund och det lurar hjärnan att man äter mer. :)
 

Ikväll blir det hemmaträning för min del och eftersom jag tränar så förbränner jag ju kalorier och jag kan få några bonuskalorier att äta för, därför jag skrivit 2 knäckebröd inom parantes, för vill jag ha det så kan jag ta det OM JAG TRÄNAT OCH FÖRBRÄNT KALORIER!
Just nu ligger dagens kalas på 515 Kcal, så stiger över med 15 Kcal men det brände man ju lätt bort på cykelturen hem, eller trapporna upp till femte våningen på skolan. Tänk på det också att vardagsmotion bränner lite. ;P
 
Dags att diska och göra sig redo för lite träning! 
Ha en super bra måndag(även om det bruka vara en jobbig dag) ;P
 
 

Bra vecka!:)

Publicerad 2013-11-10 22:00:35 i Träning och hälsa,


Idag har jag kört på lite söndagslyx med massor av frukt! 
Havregrynsgröt, med hallonsylt(lågkalori) och en kiwi till frukost. 
Frukost är faktiskt väldigt bra för vikten, enligt en undersökning som stog i I form tidningen så är människor som äter frukost i snitt 5 cm smalare i midjan än de som skippar frukost..och ofta väger de ca 2,3 kg mindre också. 
Den ni.. Strunta inte i dagens viktigaste mål, det gynnar er!

Har även blivit lite fruktsallad med yogurt, hur gott är inte det på en skala..
Jag skulle seriöst kunna leva på fruktsallad, med något till som inte, så jäkla gott och vitaminrikt dessutom.:) 
Dagens fruktsallad bestod av kiwi, banan, röda vindruvor och mandarin/ satsumsas eller liknande(vet inte exakt vilket av de som det var men det är iaf en frukt som jag nyss lärt mig att gilla.
Har tidigare avskytt allt inom apelsinens släkt och gillar fortfarande inte mycket med den smaken men de där små satsumas/ mandarinerna gå tydligen bra helt plötsligt.:p 
Fruktsallad är ett bra alternativ om man vill ha lite nyttigare snacks än godis. 
Det är sött, kan va surt också och då sakna man inte den där söta, sliskiga godisen som man vet att man kommer få ont i magen av efter. Och man behöver absolut inte ha lika dåligt samvete om man tryckt i sig en skål med frukt än om man tryckt i sig en skål med chips eller godis.:) 

I veckan har det blivit rätt bra med träning också. Har tränat step måndag och söndag, har promenerat en dag och resten av dagarna har det blivit gym förutom lördag som var vilodag.:D känns skönt och har haft träningsverk hela veckan men det känns bara bra!:)

Nu är det dags för ny vecka och nya tag!!:D 




Lite nytt!

Publicerad 2013-11-09 20:17:44 i Träning och hälsa,

Kom hem med tre nya träningströjor idag, alla av långärmad sort så nu har jag även lite ombyten på sånna då jag tycker att den jag hade innan är grymt skön!! :D Hade presentkort på stadium sedan jag fyllde år så passade på och använda de nu. :D
 
 Grönblå Röhnisch (As suddig bild jag vet, men tyvärr syndes inte det i mobilen!!!)
Rosa CRAFT
 
Rosa Xttl tröja med fleece inuti så den går att ha ute i kallare temperaturer. :D
 
Min hög med träningskläder bara växer och växer men jag tycker inte att man kan få för mycket av sånt.
Om man har få träningskläder och tränar mycket så måste man ju tvätta hela tiden och det känns tråkigt och behöva tvätta sönder kläderna direkt. Sedan slipper man känna paniken över att man inte har några rena kläder at träna i. :D
Jag älskar träningskläder och tycker att det är roligare att shoppa massa sådant än vanliga kläder!
 

fredagsträning

Publicerad 2013-11-08 18:25:05 i Träning och hälsa,

Conqueryourbody.blogg.se är nu igång, så kika in om ni är intresserade.
 
Fick hem lite najs helgsläsning i brevlådan idag. :D
Så den ska jag läsa och se om jag får lite nya idéer, kanske något man kan bjussa på här på bloggen. :)
 
Annars idag så har jag tränat lite mage och rygg och känns så jäkla bra och kunna träna igen efter mitt långa break! Har verkligen saknat det! <3
Dock så ville inte min ljumske vara med då jag gjorde en övning och det var precis som att ljumsken hoppade ur led för de gjorde seriöst så ont att jag skrek till rakt ut. :O Har fortfarande lite ont när jag går åså så får väl se om de blir bättre om ett tag/några dagar eller om jag måste ta kontakt med sjukgymnasten till jul kanske. 
Är ju inte första gången något hoppar ur läge eller krånglar i min kropp men nu har det varit bra länge ifrån sådant så hoppas att det inte ska bli något som sitter i eller fortsätter hålla på så jag måste springa runt hos sjukgymnaster nu igen, palla inte.
Imorgon är det iallfall vilodag så kroppen får hämta igen sig lite inför söndagens träningspass. :)
 
Men nu ska jag läsa lite ur min tidning som jag väntat på hela veckan!! :)
Ha en superbra helg alla! =)
 

En till blogg på G ;P

Publicerad 2013-11-07 21:47:25 i Träning och hälsa,

Hallåhallå!
Vilken stressig dag det här har varit, men den slutade trots allt rätt bra ändå.
Började med att jag sov över en timme, vaknade när jag egentligen skulle börja dra mig mot skolan så flög typ upp ur sängen, på med kläder, en mössa och ner med lite yogurt i en plastbytta och cykla som en dåre till skolan typ.. tycker inte om att komma försent, men tänka sig att jag hann precis ändå!
 
Funderade på om jag skulle vila från träning idag men då min kära vän Elin skulle köpa ett träningskort och ville träna med mig så tackar man ju inte nej!! ;P Kändes as skönt efter en stressig dag att gå ner på gymmet och få låta kroppen arbeta lite. 
Ser redan framemot morgondagens träningspass som kommer att innehålla lite rygg och magträning! :D
 
För er som är intresserade så kommer jag även börja skriva på en tredje blogg nu då jag även startar upp en träningsblogg med Elin. Två Elin- en blogg, vi bjuder på träning, tips, bilder ska komma, mat och mattips och våra mål m,m.
Bloggen hittar du Här eller söker själv på  Conqueryourbody.blogg.se. 
Vi kommer börja skriva inom kort så håll utkik om ni är nyfiken, ska bli jätte roligt och framförallt motiverande att få pyssla med två träningsbloggar!! :D
 

Godmorgon

Publicerad 2013-11-05 09:18:50 i Träning och hälsa,

Vad roligt att det var så många som tittade in här igår! :D
Idag är jag uppe med tuppen trots dålig sömn inatt för att egentligen träna innan plugg på skolan. Blev ingen plugg i skolan då min pluggkompis hade sovit sämre än mig så istället för att försöka somna om så tänkte jag att har jag väl klivit upp såhär tidigt trots en ledig dag så kan jag lika gärna dra mig ner till gymmet någon timme trots spöregn ute. Så ja vid ungefär 7:15 var jag på gymmet och gjorde mig redo för lite träning, den ni, inte alla som kliver upp så tidigt för att sätta kroppen i arbete. ;D
Men jag tycker att det är skönt och träna tidigt, visst det är jobbigt och kliva upp och speciellt om man inte kunnat sovit särskilt bra under natten, men man får bra energi och känner sig piggare efteråt så det är en effektiv metod om man vill vara lite mer fokuserad på plugget efteråt, eller jobbet också för den delen.
Sen en annan fördel är att det är väldigt lungt och skönt på gymmet den tiden, inte så mycket folk så de flesta maskiner finns tillgängliga så man slipper vänta! :D
 
Iallafall så har jag nyss duschat och ätit lite frukost i form av yogurt med müsli, hallon och en stor kopp jordgubbste. :) Det blir så mycket godare och äta efter man tränat! :D Jag förstår inte riktigt de människor som inte äter frukost, jag är glad att jag aldrig haft några problem med det för jag skulle aldrig klara mig utan frukost, finns typ inge bättre! :)
 
Men men nu ska jag snart försöka mig på lite plugg och hoppas att jag kommer någon vart, ha en bra dag! :)

Pizzakassler

Publicerad 2013-11-04 20:59:23 i Recept,

Idag provade jag något nytt och roligt.. pizzakassler! :)
Jag har sett ett liknande recept för längesen så jag har inte kommit med snilleidén helt själv men jag har iallafall gjort min egna variant. :) Vart jätte bra så varför har man inte kommit på att göra det där innan? Var nog iallfall inte sista gången..
 
Recept:
♥ Kassler
♥ Creme fraiche(lätt)
♥ Taccosås( jag hade självklart min hemmagjorda) Funkar nog med tomatsås också.
♥ Mager riven ost
♥ Tomat
♥oregano
 
Såhär gör man: 
♥ He på ugnen på 220 grader
♥Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsäker form
♥blanda creme fraiche och taccosåsen i en bunke och smeta ut såsen över kasslerna.
♥ Skär några skivor tomat och lägg ovanpå
♥krydda med oregano och häll sedan över lite riven ost över allting!
 
Svårare än så är det inte, och sedan är det skjuts in i ugnen i ca 15-30 min beroende på ugn.
 

Det går både snabbt att göra och det är väldigt enkelt.
Passar säkert utmärkt med både ris, mos, potatis eller liknande men går lika bra att äta det som det är eller med sallad. :) Jag valde att bara äta det som det var utan tillbehör och det funkade utmärkt
 
Man måste ju försöka göra maten lite rolig nu när frysen blivit lite snål!!  :D
 
 
 

så är läget nu

Publicerad 2013-11-04 10:36:20 i Träning och hälsa,

Efter en hel del fester på senaste tiden så har jag bestämt att det blir inge mera alkohol på ett tag, fram till jul kanske. Det har också blivit lite väl mycket godis de senaste helgerna..så jag har också bestämt mig för att iallfall utesluta sånna där onyttigheter hela november!!
Jag minns att jag började berätta att jag visste inte hur jag skulle göra med dukandieten då den inte hade funkat så bra när det redan är så mycket krångel med maten och jag glömde berätta hur jag bestämde mig och jag gjorde som så att jag fick äta vad jag ville någon vecka bara för att känna om jag skulle sakna det eller ja om jag ville komma tillbaka till det. Jag har inte heller fastat något den senaste veckan eller två pga olika anledningar, så ska försöka ta igen det till nästa vecka igen. 
Men jag har iallfall bestämt mig att jag pausar dukan för att lättare kunna fokusera på foodmap. MEN.. jag ska ändå äta hälsosamt och bra mat! Ska försöka utesluta bröd på veckorna men att jag kan få äta nån macka på helgen om jag vill och att jag hellre då kan ta ett knäckebröd än någon mjukmacka.
Jag kommer ändå att försöka att inte äta så mycket kolhydrater i form av potatis/ris eller liknande men att om jag vill eller känner att jag behöver det någon dag så ska jag kunna ta det. Eller kolhydrater i form av frukt/bär ska jag absolut kunna äta, vilket inte dukan tillåter.. så vill jag ha frukt så ta jag det!!!
 
En annan sak som jag också missat att redovisa här är hur det gick med provet av havremjölken!! 
Har varit mycket nu och jag ska bli bättre på att redovisa sådant SNABBT! Allt i hop egentligen!!
Men havremjölk fungerade hyfsat bra iallfall, inga större besvär så det är ju bra då det är nyttigt!! ;D
 
Så är läget just nu! 
Återkommer om något trevligt så fort jag har något bra att komma med. ;D

GF tortillabröd

Publicerad 2013-11-03 17:06:44 i Recept,

Har glömt att berätta hur det blev med tortillabröden jag testade att göra i torsdags. 
Jag hade faktiskt letat upp ett recept då jag stötte på denna i affären så tänkte att den kan vara värd att testa.
Mixen blandat med vatten och steka som pannkakor ungefär och tro mig, konsistensen och känslan blev liknande pannkakor så det var väl inte riktigt som jag förväntade mig men det funkade ju.
Jag tycker att de blev lite för tjocka åså.
Någon mat som jag verkligen längtat efter är kycklingenchiladas. Det som gjort att jag inte kunnat ätit det är krånglet med brödet och taccosåsen som är i så nu när jag hade speciellt tortillabröd och taccosås så tänkte jag att jag äntligen ska få äta det igen. Det smakar ju inte likadant som de vanliga och va ju inte som jag förväntat mig men helt klart ätbart.
Det gick inte heller att vika ihop bröden som jag brukar men funkade bra som en rulle också men vet inte om det hade blivit annorlunda med receptet jag hittade först så kanske ska prova de nästa gång isf..
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela