OMG.. ett superpepp för mig själv!!!
Var på stan en sväng idag med mamma och pappa och handlade upp mina sista pengar typ, blev bla. jeansen på bilden som va på jätte rea. 50 kr istället för 400 kr på New yorker, kändes lätt värt det då.
Nu längtar jag rejält efter att bli frisk så jag kan köra på igen med träningen, mer taggad än någonsin..
ÄLSKA TRÄNING!!!!!!<3
Nyttig och god fillimpa
1 l laktosfri filmjölk
2 dl mörk sirap
1,5 dl havrekross
1 dl havrekli
10 dl glutenfri grov mjölmix
2 dl krossat bovete
2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
3 tsk salt
4 tsk bikarbonat
4 tsk brödkryddor
2 dl valnötter
Såhär gör du :
♥ Blanda först alla torra ingredienser noga.
♥ Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
♥ Smöra en bakplåt och strö lite havrekross eller rågkross i botten(jag använde mig utav havrekross)
♥ Häll över smeten i bakplåten och grädda 175 grader i ugnen i cirka 1- 1 ½ timma, beroende på vad man har för ugn.
Det går också att använda sig av avlånga formar, men då jag endast hade 1 sådan så tyckte jag att det blev lättare att använda sig utav en bakplåt.
Enkelt, gott och nyttigt, kan det bli så mycket bättre? ;P
Hemmagjord müsli
Ingredienser:
4 dl glutenfria havregryn (OBS: för problem magar så använd ej fiberberikade)
2 dl quinoaflingor (De beigefärgade, finns även svarta)
2 dl boveteflingor
1 dl hirsflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1-2 dl hackade nötter (t ex valnöt, pekannöt, paranöt) -Jag valde att ta endast valnötter denna gång.
0,5 dl rapsolja
0,5 dl sirap
2 dl vatten
kanel
Såhär gör du:
♥ Blanda flingor, frön och nötter i en långpanna.
♥Häll över sirap, rapsolja och vatten. Rör om så att blandningen blir lite klumpig.
♥ Rosta i 175 grader ca 45 min. Det är viktigt att röra om var 15:e minut så att övre lagret inte blir bränt. Muslin ska ha fått lite färg och kännas torr och knaprig när den är färdig.
♥Toppa med några torkade bär (tranbär, blåbär) om du känner för det eller smaksätt med kanel eller vanilj.( jag valde att strö över lite kanel och det blev en riktigt god smak)
nystart
Om man bakar något som ska röras om var 15:e minut i 45 minuter så varför inte passa på att träna emellan omrörningstiden!
Jag delade upp det i 3 pass och och pausade/sprang och rörde om var 15:e minut som sagt, och sedan hoppa på igen för att köra en sväng till innan nästa omrörningstid. Vad sägs om det va? ;D HAH
Landade på 11,78 km//35:05 minuter så det kändes skönt efteråt. :D
Recept på bakverket som blev av under tiden kommer i ett separat inlägg. :)