snart är jag redo :D

Publicerad 2013-08-25 17:58:17 i Träning och hälsa,

Nya träningskläder, träningskort nr 1 inköpt, nya mål att sträva efter, bättre motivation m,m, så nu fattas det bara en frisk Elin så är det bara att köra igång. :) Börjar en antibiotikakur direkt efter nollningen så ska vi nog se att jag blir frisk snart jag åh. :D
 
 
 

OMG.. ett superpepp för mig själv!!!

Publicerad 2013-08-15 20:59:20 i Träning och hälsa,

Känslan när man kan trappa ner yttligare 1 storlek i jeans! <3
Var på stan en sväng idag med mamma och pappa och handlade upp mina sista pengar typ, blev bla. jeansen på bilden som va på jätte rea. 50 kr istället för 400 kr på New yorker, kändes lätt värt det då.
På typ 1 år så har jag gått ner 2 byxstorlekar, jag kan inte ens förstå att jag varit så stor. :o Jag kollar på byxor från ännu ett par år tillbaka och då är byxorna ännu större, är det verkligen möjligt? Nog för att ett par byxor var i baggymodell  så de ska vara lite stora, men de bör ju ha suttit någorlunda bra i midjan endå tycker man?
 
Jag har sparat en del trasiga gamla byxor ifall att jag skulle vilja göra något med tyget eller så någon vacker dag så jag började ta fram de paren och insåg att jag ha fan trappat ner 5 byxstorlekar sedan gymnasiet.. OMG!! Jag kan verkligen inte fatta det, och ni måste förstå att jag är i chocktillstånd!! :O
Åh det känns så grymt mycket bättre och se det där nu när jag inte kunnat tränat så mycket i sommar pga sjukdom, jag är visst inte så pass stor som jag tror ibland!!
De största jeansen som jag håller i fick jag på mig lätt på mig ovanpå mina tights med knappar och allt stängt, helt otroligt.. :o
Nu längtar jag rejält efter att bli frisk så jag kan köra på igen med träningen, mer taggad än någonsin..

ÄLSKA TRÄNING!!!!!!<3

Nyttig och god fillimpa

Publicerad 2013-08-13 17:18:00 i Recept,

Idag har jag bakat ett super gott bröd som jag verkligen rekomenderar.
*Det innehåller massor av nyttiga frön och fibrer och är både laktos och glutenfritt.*
 
Ingredienser:

1 l laktosfri filmjölk

2 dl mörk sirap

1,5 dl havrekross

1 dl havrekli

10 dl glutenfri grov mjölmix

2 dl krossat bovete

2 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

3 tsk salt

4 tsk bikarbonat

4 tsk brödkryddor

2 dl valnötter

 

Såhär gör du :

♥ Blanda först alla torra ingredienser noga.

♥ Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.

♥ Smöra en bakplåt och strö lite havrekross eller rågkross i botten(jag använde mig utav havrekross)

♥ Häll över smeten i bakplåten och grädda 175 grader i ugnen i cirka 1- 1 ½ timma, beroende på vad man har för ugn.

Det går också att använda sig av avlånga formar, men då jag endast hade 1 sådan så tyckte jag att det blev lättare att använda sig utav en bakplåt.

Enkelt, gott och nyttigt, kan det bli så mycket bättre? ;P

 

 
 
 

Hemmagjord müsli

Publicerad 2013-08-12 23:35:00 i Recept,

Idag har jag gjort egen müsli som vart väldigt bra, både god, enkel att göra och såklart nyttig så tänkte dela med mig att receptet.
 
*Müslin är både både laktos och glutenfri*
 

Ingredienser:

4 dl glutenfria havregryn (OBS: för problem magar så använd ej fiberberikade)

2 dl quinoaflingor (De beigefärgade, finns även svarta)

2 dl boveteflingor

1 dl hirsflingor

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1-2 dl hackade nötter (t ex valnöt, pekannöt, paranöt) -Jag valde att ta endast valnötter denna gång.

0,5 dl rapsolja

0,5 dl sirap

2 dl vatten

  kanel


Såhär gör du:

♥ Blanda flingor, frön och nötter i en långpanna.

♥Häll över sirap, rapsolja och vatten. Rör om så att blandningen blir lite klumpig.

♥ Rosta i 175 grader ca 45 min. Det är viktigt att röra om var 15:e minut så att övre lagret inte blir bränt. Muslin ska ha fått lite färg och kännas torr och knaprig när den är färdig.

♥Toppa med några torkade bär (tranbär, blåbär) om du känner för det eller smaksätt med kanel eller vanilj.( jag valde att strö över lite kanel och det blev en riktigt god smak)

 

Såhär blev mitt resultat:
 

nystart

Publicerad 2013-08-12 23:17:58 i Träning och hälsa,

Förlåt kära träningsblogg för att jag har lämnat dig utanför ett tag men det är såhär att jag har varit sjuk sedan i maj..vet inte vad det är som ondar över mig, något tjurigt skit som vägrar att försvinna iaf.
Började med att jag var jätte sjuk i slutet av maj med hög feber, halsfluss och det ena och de andra och fick gå på två pencelinkurer innan de väl släppte. Jag var frisk i ca 1,5 vecka sedan i slutet av min resa till Rhodos så blev jag sjuk igen, hostade så man halvt kvävdes och knarkade nässpray konstant för att slippa snora och vara täppt hela tiden. När jag väl trodde att det hade blivit bättre och jag äntligen skulle kunna ta tag i träningen igen så börjar förkylningen om med att vara snorig och ha mördarhosta så ja jag ha knappt tränat något sedan maj vilket är orsaken till att jag inte skrivit här på senaste tiden.
Men nu tänkte jag börja lite lätt med denna blogg igen, är fortfarande förkyld men har börjat lite lätt med något träningspass här och där och ser fram emot att bli frisk och komma tillbaka till mitt hårda träningsliv.
Gör därför en mjukstart på bloggen för att sedan köra pang på igen efter nollningsveckorna i skolan. ;D
Ser fram emot att få starta om med denna blogg nu!! :)
 
Idag blev det en sk. bakträning, någon som har hört talas om det? ;P
Om man bakar något som ska röras om var 15:e minut i 45 minuter så varför inte passa på att träna emellan omrörningstiden!
Jag delade upp det i 3 pass och och pausade/sprang och rörde om var 15:e minut som sagt, och sedan hoppa på igen för att köra en sväng till innan nästa omrörningstid. Vad sägs om det va? ;D HAH
Landade på 11,78 km//35:05  minuter så det kändes skönt efteråt. :D

Recept på bakverket som blev av under tiden kommer i ett separat inlägg. :)

 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela