ABC- BENDÖD

Publicerad 2014-06-30 22:29:56 i Träning och hälsa,

Dagens träning har riktats till Ben och Bål och en hel del Backar har jag kämpat mig upp för.
Idag har jag sprungit över 13000 steg upp och ned för trappor under dagen, har cyklat strax över 2 mil tillsammans med pappa i stort sätt bara uppför, det sög i låren kan jag lova er.
Mina ben kändes som överkokta spagettin då jag kom hem från cyklingen, de ville typ vika sig i trappan men jag skulle inte vila då inte för jag har nämligen gått med i Victorias andra veckoutmaning som nu handlar om att klara 700 situps under denna vecka. Jag körde därför 100 situps efter cyklingen utan pauser så det kändes väldigt bra. Jag är super nöjd med dagens träning och har nyss tagit en skön dusch och tryckt i mig lite Casein inför sänggåendet. 
 
Imorgon är det en ny dag och nya tag, bara kämpa! :D
Victorias utmaning hittar ni Här!!
 

ABC1

Publicerad 2014-06-30 18:37:19 i Träning och hälsa,

 
ABC veckan är igång och det här med att äta Bättre är något jag ska försöka ta på allvar, men.. för att jag ska kunna äta bättre så behöver jag bli av med mitt sockersug och börjar därför på bästa sätt med en ren proteinvecka. Jag tycker att det har funkat jätte bra på mig förut då det gäller att avvänja bort sötsuget så då kör jag så denna vecka också, så denna dag mår jag lite sådär, känner mig helt kocko, illamående och huvudvärk men det brukar kännas så de första 2-3 dagarna innan kroppen har vant sig. 
Förövrigt så är en ren proteinvecka enormt tråkig men väldigt bra på många sätt och vis, det handlar bara om att ha viljan och orken. Jag kan klara av att sitta med familjen då de äter t.ex. en god potatisgratäng utan att jag påverkas något negativt utav det. Jag är inte ute efter diet egentligen, jag ska bara vara nyttig och hälsosam men jag vet att denna vecka kommer få bort sötsuget en aning för mig. :)
Startade dagen med en något mindre stadig frukost än vad jag är van med; enbart yogurt och grönt citronte och ett halvt ägg. Jag som oftast äter havregrynsgröt med kanske t,o,m banan höll ju mig inte speciellt länge på denna frukosten. 
Till lunch skulle jag göra omelett på vatten, ägg och skinka och tappade ut typ hälften så vart ju inte alls mätt kan jag lova så nu till middag har jag tryckt i mig 3 bitar fläskfilé och lite beasås då creme fraichen jag köpt smakade riktigt äckligt(skulle prova creme fraiche på havre då jag ska försöka undvika mjölk). 
Ska försöka ta mig ut och rasta Cykeln några mil med pappa nu så hoppas jag har tillräckligt med energi även om jag inte ätit super mycket idag men jag vet att detta kommer gynna sig om några dagar och röra på fläsket ska jag för jag ska banne mig komma tillbaka till min tidigare form!
 
 
 

Alfabetsutmaning

Publicerad 2014-06-29 18:56:38 i Träning och hälsa,

Dags att prova något roligt och annorlunda, varför inte en alfabetsutmaning! Denna utmaning handlar absolut inte om att lära sig läsa eller något sådant utan om bokstäver som ska kopplas ihop med kost och träning. 
Varje vecka ska tre bokstäver vara i fokus, det handlar om att hitta saker som rör träning och kost i dessa bokstäver och prova att använda sig utav det under den bokstavsveckans gång.
Detta kan vara klurigt att förstå men då jag har berättat om den kommande veckans första bokstäver så kommer ni att förstå.
 

A,B,C: Denna vecka ska jag sätta bokstäverna A,B och C i fokus och hur jag gör det kommer jag såklart att redovisa här på bloggen men jag ska presentera min plan för ABC veckan, vad den kommer att innehålla osv.

I denna vecka kommer det att bli en väldigt Allsidig träning och jag ska försöka mig på en Bättre kost och komma igång BRA med träningen. I ABC veckan ska jag fokusera på Armar, Axlar, Bröst, Ben, och Bålstabilitering. Speciella ABC övningar denna vecka kommer att bli Armhävningar, Burpees, Backträning, Benböj, Boxning och Bänkpress och jag kommer även att använda mig utav Cykel och Crosstrainer.

 Som tillägg till kosten ska Citronvatten/Citronte in på morgonen! 
Bröd och Bananer utesluts denna vecka!

Nu jävlar kör vi!! ska försöka lägga upp ett inlägg varje dag om hur jag gjort och lagt upp dagens ABCövningar och likande så kommer en redovisning varje söndag om hur det har gått och planen för de nya bokstäverna. 

 

veckoutmaning

Publicerad 2014-06-29 18:20:48 i Träning och hälsa,

Nu ni ska jag komma igång med denna blogg igen, eller ja jag ska få hela mitt liv i fas om man säger så och vad passar inte bättre att börja bloggen med efter ett uppehåll än att starta med en utmaning. 
Jag har denna vecka deltagit i Victorias utmaning som denna vecka var utfallssteg i brant backe, ni kan läsa mer om utmaningen och även kika in på hennes blogg på viictoriaa.devote.se
Jag tog en lång och rätt skön promenad med mamma och pappa förut och passade på att utföra övningen efter vägen. Eftersom jag hade mina walkingskor på mig så blev utmaningen lite svårare då det är som bollar under de skorna- det blev rättare sagt lite balansprövning på köpet och det kändes lite smått i låren efter den där backen.
Ser fram emot hennes nya utmaning för veckan och ska även dela med mig av en egen utmaning i nästa inlägg som jag själv ska ta mig igenom. Den kommer att bli rolig, udda och innehålla en hel del variation. ;P
 
 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela