Tipstisdag

Publicerad 2014-02-25 15:04:47 i Träning och hälsa,

Jag vill tipsa om två saker i dryckesväg!
 
1. Paulúns superjuice i smaken blåbär & acai. 
- innehåller superbär som blåbär, svartvinbär, röda druvor och acai och innehåller inget tillsatt socker.
- OInte bara en super juice, utan supergod också så om du gillar svartvinbärssaft så kommer du garanterat att gilla denna juice. 
 
2. Kokosrismjölk. 
- Naturligt mjölkfri och har både låg fetthalt och är lättsmällt.
 - Den innehåller inget tillsatt socker, och är en bra källa till både fiber och kalcium.. 
-  God smak!! Som jag som inte gillar vanlig mjölk tycker att denna var ett väldigt bra alternativ då den var lite godare. :) 
- Lite dyrare en vanlig mjölk men ett gott och hälsosamt val.
 
 

UNNA DIG!

Publicerad 2014-02-24 20:32:40 i Träning och hälsa,

Igår körde jag cirkelfys på SFG och hej och hå vad jobbigt det var, det känns i hela kroppen idag kan jag lova men det var roligt, riktigt roligt så när jag kom hem unnade jag mig lite hemgjord pizza till middag som blev av någon taccotyp då jag slängde på vad jag hade typ, men det blev jätte bra. :)
Det är viktigt och unna sig lite "mindre nyttiga" saker ibland och glöm inte bort det! Det kan faktiskt gynna viktminskningen om ni tillåter kroppen att ta emot lite godis eller liknande då och då. 
Jag ha hört så många säga: åh gud om jag trycker i mig den här chipspåsen då måste jag träna ett extrapass sedan.. och hinner jag det?? 
Tänk inte så.. man ska unna sig lite onyttiga saker ibland annars tappar man lätt motivationen och kroppen behöver det där chipsfettet ibland för att kunna jobba vidare i din träningsutveckling, Många står still efter ett tag om man aldrig tillåter sig själv att unna sig något men med hjälp av att unna sig lite då och då så kan kroppen triggas igång till t.ex. fortsatt viktminskning. :)
Va lagomt hård mot dig själv, om du sitter på t.ex. ett café och du känner att det riktigt vattnas i munnen efter en kaffe och bulle.. men du tvekar och tror att dieten eller "din nyttiga vecka" förstörs om du unnar dig den där bullen, men om du känner ett sådant sug så är det mer hälsosamt för kroppen att ta emot den bullen än att du ska sitta med världens sug som plågar hjärnan. 
OCH SKIPPA ÅNGESTEN!!! Ni ska inte behöva känna ångest för att ni åt den där bullen, tänk istället på det jobbiga träningspasset du tog dig igenom dagen innan.. Vad duktig du varit, du är troligtvis värd den där bullen!!
 
 
 
 
 
 
 
 

De ska va gött å leva.. ;P

Publicerad 2014-02-16 18:14:00 i Recept, Träning och hälsa,

Att laga mat är roligt, men att göra bra och hälsosam mat är ännu mer intressant. 
Till frukost idag blev det knäckebröd med mosad avokado och tomatskivor, en halv portion havregrynsgröt med kanel och havremjölk och en liten smoothie på frusen ananas, banan, kokosolja och turkisk yogurt.
Till middag blev det verkligen en mix av smaker. Kycklingfilé och sötpotatisklyftor med morötter i ugn( inlagd i vitlöksolja) Till det en lättare bladsallad med tomater och lite citronolja för smak och en hemmagjord tzatsiki och en avokadoröra som inte kom med i bild. 
Idag kändes det lite som lyxmiddag och trots att detta känns lyx för mig så är det ganska nyttig mat, sötpotatis är ett nyttigt  och bra utbyte till potatis och på de kan man ju även göra nyttigare chips på om man känner för det. ;P
 
Dagar när man har tid och göra en rolig frukost och middag är verkligen de bästa, matlagning blir så mycket roligare när man kan fixa och mixtra lite i köket, kökstök med andra ord, mixtra lite med smaker åså än att bara slänga på lite mackaroner i en kastrull och nån köttbulle liksom.. 
Sen om man hade ett stort och rymligt kök så skulle de ju locka mer till att baka och laga rolig mat.. än mitt lillkök!! Tur att bra mat inte alltid behöver vara så avancerad. :D:D
 
Hoppas ni har fått något gott i mage idag också, nyttigt som inte. ;P 
PUSS!
 

Jag kämpar, sliter, svettas!

Publicerad 2014-02-14 15:39:22 i Träning och hälsa,

Idag är det  fredag och alla hjärtans dag, men inte innebär det någon vila för mig iallfall. 
Istället ha min kropp fått jobbat riktigt bra idag på gymmet. Kollade fel på klockan så var framme på gymmet en timme för tidigt så jag bestämde mig för att "värma upp" lite på gymmet innan passet jag skulle gå på.
Så gick en stund på springbandet  i snabbare takt och körde några övningar för rygg, axlar och mage, inte alls nå många men några stycken och tillräckligt. :) 
Gick sedan ner en två våningar för att köra spinning 1 h och herregud vad jobbigt det var idag, svetten rann som bara den men det kändes så otroligt bra också, speciellt efteråt. 
Mitt linne var ju riktigt fint efteråt så där har ni ju beviset på att man kämpat på bra, om det är nån träningsmetod som jag verkligen svettas på så är det spinning.. Spinning och löpning är typ de ända metoder som kan få mig att svettas riktigt bra och ibland är det så otroligt skönt när svetten bara rinner för då känner man inte bara att man har kämpat utan det synns också!!! :D
 
Duschade och tog en promenad från stan till willys och sedan hem så vart en lång vända för min stackars trötta kropp så var helt slut när jag kom hem, men som tur är så är det ingen vanlig dag idag, det är ju alla hjärtans dag och för min del betyder det att jag kan få unna mig något lite mindre nyttigt. :)
Så idag till middag har jag gjort hemgjord pizza, åt tidigare än tänkt idag då jag inte åt någon lunch förut så nu är jag otroligt mätt och har fyllt på kroppen med lite ny energi för att orka diska och plocka undan lite i lägenheten, samt fixa till mig själv lite så man ser lite levande ut när man får främmande. 
Sedan ikväll blir det glassmys med Julia<3 :) Tycker jag låter som en väldigt bra alla <3 dag. :) 


PUSS OCH KRAM!
 

Laddar med brakfrukost

Publicerad 2014-02-12 09:08:10 i Träning och hälsa,

Laddar upp med en riktig brakfrulle innan träning!
Havregrynsgröt med frön(linfrön, solroskärnor och pumpakärnor), lite kokosolja, banan, kanel och havremjölk. Till det två stekta ägg, 1 kalkon- och 1 skinkskiva + grönt te. 
En ordentlig och stadig frukost skulle jag säga, så nu orkar nog kroppen jobba lite på dagens spinningpass. Var otroligt längesen jag satt på en spinningcykel, jag tycker ju att spinning är jätte kul men ofta ligger de på så konstiga tider eller har jag så mycket andra träningar för mig men nu har jag iaf bestämt mig för att spinna både idag och på fredag så lär ju kännas i rumpan sedan skulle jag tro. ;D
 
Men men dags att försöka slita sig från störtloppet på tv och dra sig neråt mot gymmet, ser framemot ett riktigt svettigt pass så det känns att man jobbat på bra sen. :)
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2014-02-11 21:18:56 i Träning och hälsa,

Om det är någon sida som jag verkligen kan längta efter mina beställningar ifrån så är det Fitnessguru.
Med varje paket så får man alltid en liten gåva, ibland t,o,m två eller tre och det är så himla roligt att veta att jag får mina saker jag beställt men jag får också någon hemlig gåva att se fram emot. 
Jag har fått allt från hälso/tränings tidningar, nån energidrycks grej(osäker på vad de är faktiskt), provpåse av proteinpulver till provpåse av viktminskningstabletter och en t-shirt.
Då två sistnämnda sakerna fick jag denna gång och jag har faktiskt längtat efter en t-shirt så nu fick jag denna, grym ju! :D Dock något stor men det löste jag med att sätta upp den lite med en hårsnodd på sidan så den passade lite bättre. Körde med den på gymmet idag och det kändes skönt och träna i en oversize tröja för en gångs skull. :D 
Körde lite bröst och axlar med Elin idag och jag vet inte vad det var men nånting i min högra axel kändes inte bra, så jag vet inte om jag råkat sträckt mig kanske eller om jag drage för mycket ungar i backen ;);) Nä men förhoppningsvis går det väl över... i hope!!! Annars tycker jag att vi kämpade på bra så det lär säkert kännas i kroppen imorgon. ;D

Har mått piss idag för övrigt fram till middagstid ungefär, mått illa och känt mig as konstig men jag hade drucke massa citronvatten idag vilket ha en utrensande funktion på kroppens gifter och då kan kroppen må lite dåligt i början, men om man dricker så ett par dagar så ska de ge positiva effekter på kroppen sen.
Men jag är ganska dålig på dricka vatten i överlag så jag försöker ju bli bättre på det och idag har jag verkligen druckit as bra men mått piss istället då men som tur var så släppte det lagomt till middagen så jag kunde träna på kvällen. 
så ja ett tips om man ska börja äta/dricka något med detoxeffekter(utrensande) så börja typ på en helg då ni är ledig så ni slipper må illa och skit i skolan och ha redovisning för de var ju allt annat än roligt. :o
 
Nu ska jag diska bort lite disk och inta sängen faktiskt, även om jag inte somnar på en gång så kan det vara skönt och lägga sig och bara koppla av, läsa en hälsotidning, bok kanske eller bara knappa runt på mobilen är jag ganska bra på att göra tills jag somnar också. :) Men ja avkoppling i sängen iaf så jag orkar med dubbelpass imorn. :)

Ha det super alla <3 Godnatt

Laddar inför träning

Publicerad 2014-02-05 16:32:00 i Träning och hälsa,

Laddar inför träning med nyttig och bra mat i form av lax med avokado och grönsaker med lite vitlöksolja och limesås. Mättande och bra så nu orkar jag nog slåss och sparkas lite ikväll på Thaiboxningen. 
Dock har jag en mysig träningsverk i jömskarna och rumpan sedan måndagens mil på längdskidor så det lär ju kännas lite när man ska sparka upp benen sen . ;P Men blev så dåligt med boxning förra veckan så ska bli skönt och få komma ner dit och träna lite. :D
 
Råkade även klicka hem lite nya hälsogrejer förut, storpacke av fitnessnudlarna som jag nämnde här för ett tag sedan så nu ska det räcka till ett antal måltider vilket är perfekt. Klickade också hem lite kokosolja som också är väldigt bra och gynnande för hälsan, så få väl se när de dyker upp, och jag hoppas jag får med en najsig hälsotidning som man brukar få från fitnessguru. :D
 
Dags att fixa morgondagens matlåda, dra på sig träningskläderna och koppla av en stund innan man ska iväg. 
 
Ha en grym onsdagkväll alla <3 :)
 

Brödbak

Publicerad 2014-02-01 19:00:01 i Recept,

I helgen är det en stök i köket helg då det ska bakas, mixtras och greja lite, sånt som jag tycker om att göra. Så idag har jag bakat bröd, knäckebröd och ett mjukt bröd, båda gluten och laktosfria och såklart nyttiga.
 
Recept på fröknäcke:

2 dl majsmjöl

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl hela linfrön

1 tsk salt

0,5 dl rapsolja

2,5 dl kokande Vatten

 

Såhär gör man:

Sättugnen på 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Tillsätt sedan olja och vatten och rör ihop till en grötig deg.

Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck sedan yttligare ett bakplåtspapper ovanpå för att platta ut degen så gott det går.

Dra sedan bort de övre bakplåtspappret och skär bitar med en pizzaslizer eller kniv.

Grädda sedan i ca 60 min  i ugnen så att brödet torkar ihop sig ordentligt.

 

Övrigt:

Väldigt enkla att göra och om man vill så kan man strö over lite flingsalt också. :) Gott som mellanmål, frukostknäcke, eller liknande.

 

Recept på Detoxbröd:

Det mjuka brödet är ett detoxbröd och har en utrensande effekt på kroppens gifter och äckelpäckel, så samtidigt som det är nyttigt och väldigt fiberrikt gör det också kroppen en liten tjänst.

1 msk fiberhusk

1 dl vatten

1,5 dl linfrön

2dl solroskärnor

2,5 dl kokosflingor

80 g valnötter(hackade)

4 ägg

4 msk olivolja

1 msk mald kardemumma

1 tsk kanel

1tsk havssalt

 

Såhär gör man:

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda fiberhusken och vatten och låt svälla i ca 5 min.

Blanda sedan linfrön, solroskärnor,kokos och valnötter med en stavmixer så det fördelas fint.

Blanda sedan ihop alla övriga ingredienser till bunken med fiberhusken  och knåda lätt till en deg.

Forma degen till ett runt bröd på en plåt med bakplåtspapper och låt det vara ca 3-4 cm höjd så det blir bra genomgräddat.

Stopp in i ugnen i ca 50-60 min beroende på hur sprött man vill ha brödet. :)

 

Övrigt:

Också väldigt enkelt att göra, kryddig och bra smak på brödet blev det också. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela