Fasta nr 6

Publicerad 2013-09-30 16:29:19 i Träning och hälsa,

Ny vecka, nya tag! :)
Idag är det ännu en dag då jag ska leva på endast 500 kalorier, det är inte så svårt ändå om man lägger upp det på ett bra sätt. Jag känner att jag bli bättre och bättre på att lägga upp schema för mina fastedagar, en del dagar kan jag t,o,m se till att jag får både frukost, lunch, middag och kvällsmål om jag så vill och en del dagar kanske jag kan se till att få alla mål utom 1. :)
Idag är det t.ex en sådan dag så jag lagt upp dagen med frukost, middag och kvällsmål. 
Frukosten är viktig tycker jag och den väljer jag inte bort då det är frukosten som avgör hur jag ska orka med en hel dag. 
Ett litet kvällsmål sånna här dagar är också något jag prioriterar då jag inte vill lägga mig hungrig, att lägga sig och försöka sova hungrig är något som oftast inte fungerar bra eller något man inte borde göra.
 
Imorse startade jag dagen med 1 dl naturell lättyogurt och 40 g hallon och blåbär+ ett knäckebröd med några gurkskivor och det har jag kunnat hålla mig rätt så bra på hela dagen. :)
Jag försöker att göra min mat så rolig som möjligt även om det ska innehålla få kalorier. Visst jag skulle kunna välja en banan eller två ägg till frukost bara, men hur rolig är en sådan frukost? Ne jag vill ha något som iallafall ser lite lockande ut och något som jag känner att jag vill äta och inte för att jag känner mig tvingad att äta det. Man får prioritera vissa saker!
 
 

Hemmagjorda köttbullar

Publicerad 2013-09-28 17:35:17 i Recept,

Igår gjorde jag egna köttbullar för första gången som är fri från både gluten,laktos och lök som jag inte ska äta. Det innehåller heller inga ägg om man skulle vara känslig mot det. Och kan säga att jag är riktigt nöjd med resultatet, jag brukar inte vara så stort fan av hemmagjorda köttbullar/ biffar och sånna saker, har lite svårt för allt som innehåller köttfärs förutom taccoköttfärs typ. xD Men jag kan helt ärligt säga att dom här köttbullarna var faktiskt riktigt god, så jag känner mig rätt duktig som har lyckats med något nytt. :)
 
Recept: 
 ♥400 g köttfärs
1 tsk salt
3 krm vitpeppar 
1 dl havregrädde
1 msk potatismjöl
 
Såhär gör du: 
Blanda alla ingredienser(blir det för rinnigt beroende på vad man har för sorts köttfärs så kan man ta lite mer utav potatismjölet, men inte för mycket bara då det kan bli gummibollar då).
♥Rulla köttbullarna och stek i stekpanna tills de är genomstekta.
 
Invigde mina köttbullar till middag idag med potatis och lingonsylt. Skumt ändå, jag brukar aldrig äta lingonsylt och jag har aldrig köpt en potatis på mina två år som boende själv. Jo 1 gång tror jag att jag och Nita gjorde egen potatisgratäng här men bortsätt från det så har jag aldrig köpt en potatis och inte lingonsylt heller för den delen men helt plötsligt blev jag sugen på just den där rätten då jag hade mina köttbullar.. mycket konstigt men det var gott iaf. :) Hittade dessutom en lågkalorisort av lingonsylten så det tyckte jag passade bra. ;P
Hade dock lite problem när jag skulle koka potatisarna eftersom jag inte vet hur länge man ska koka de då jag aldrig tillagar potatis liksom, men det blev väl ätbara tillslut iaf så men jag hade lika bra kunnat klarat mig utan potatis men eftersom det är lyxlördag idag så ville jag göra maten lite roligare också. :)

Med lyxlördag så menar jag att endast idag så får jag äta precis det jag känner för, så jag ska ta vara på min lyxdag och vara lite onyttig ikväll för att sedan köra en vecka stenhårt. :)
 
 
 

Lyxlördag

Publicerad 2013-09-28 11:04:55 i Träning och hälsa,

Idag är det lyxlördag och jag startar dagen med lite mysfrukost med tända ljus. :) 
Yogurt med hemmagjord müsli och banan, lite frukt i form av honungsmelon och jordgubbar. 
Jordgubbste och knäckebröd med leverpastej. :) Kändes riktigt gott och lyxigt och få göra frukosten rolig för en gångs skull. :D Dock så orkade jag inte äta upp allt då man vart proppmätt, men det är bra för då håller jag mig förhoppningsvis rätt länge på det. :D
Idag ska jag ta en sväng ner på stan och köpa ett par byxor som jag lagt undan och kanske spana lite på priser hos frisörer för lite omstyling. ;p 
 
Ska ta vara på min lyxlördag! :)
 

fasta dag 5

Publicerad 2013-09-26 17:45:34 i Träning och hälsa,

Att fasta är inte alltid så lätt! Fast jag har aldrig heller trott att det ska vara enkelt.
Alla är vi olika som person och allas kroppar fungerar olika så en del personer kanske skulle tycka att det här var en busenkel diet medans en del inte alls klarar av det eller kanske bara känner orken för det ibland.
Jag tillhör nog den typen som det fungerar väldigt bra för vissa dagar och vissa dagar lite sämre.
Jag är inte den som ger upp i första taget, jag försöker kämpa även de dagar då det känns jobbigt.
 
Som idag har det varit lite upp och ner.
Jag åt en jätte god frukost faktiskt i form av jordgubbar, honungsmelon, banan och naturell lättyogurt.
Det var lättätet och innehöll bara 162 kalorier. :)  Jag fick ut rätt mycket på det! :)
 
Till lunch blev det en dukanpannkaka med lite hallon och blåbär och det var väl också helt okej, men så kommer man till middagen då jag ska köra en kalorisnål sallad.. Ursh säger mina tankar!! Inte sugen på det, vill inte ha! :(
Det är inte så att jag inte gillar sallad för det gör jag ju egentligen men det är något visst när jag kör dieter att vissa dagar kan jag äcklas något enormt av tanken på sallad. Varför blir det så? Det går bra under dagen men jag kan tappa matlusten mot middagen och få problem där istället.
Äcklad av tanken på sallad så gjorde jag iaf en liten skinksallad och tvingade i mig med tankarna i huvudet att imorgon kan jag äta något gott, något godare i alla fall.
 
Det som gå runt i mina tankar nu är om dieterna funkar som de ska, jag har ju ingen våg så jag måste vänta till v.42 för att få väga mig. Antingen så kommer de visa ett bra resultat och det kommer kännas otroligt roligt eller så kanske det inte alls gått som jag förväntat mig och jag blir besviken.. :o jag hoppas iaf på första, de kanske är bra att inte se vikten för ofta heller...
 

Dukan Pannkakor

Publicerad 2013-09-25 17:55:00 i Recept,

Woho jag lyckades få hela pankisar!!! Jag börjar bli bättre på pannkaksstekning! ;P
Åh underbart, idag mår jag inte illa så nu kan jag äta som folk igen. :D
Hade egentligen tänkt att gått på After school idag med taccobuffé men sedan var det ingen som kunde gå tråkigt nog, men det kommer fler tillfällen såklart. :)
Gjorde Dukanpannkaka till lunch idag, en nyttigare variant på pannkaka som är tillåten i Dukandieten och dessutom är glutenfri och går att göra laktosfri också genom att välja sådan mjölk som passar.
 
Nyttigare pankisar:
1 msk Maizena(majsstärkelse)
2 äggvitor
1 äggula
2 msk lättmjölk
salt
sötningsmedel(inget måste, jag använde det inte)
 
Tips: Om du vill ha normalstora pannkakor så dubbla receptet med antalet pannkakor du vill ha för jag fick bara ut två pannkakor på dubbel sats. :)
 
Såhär gör du:
Vispa äggvita med lite salt
Häll sedan i äggula, maizena,mjölk och ev. sötningsmedel och rör om.
Stek som vilka vanliga pannkakor som hellst!! :P
 
Till mina pannkakor hade jag 1 dl varma hallon och blåbär!
(Frukt och bär som inte ingår i dukan.. utan är något jag får äta på 5:2 dagarna och helgerna men jag tyckte jag förtjänade det idag då jag inte mådde något bra igår).
 
 
 
 
 
 

fasta dag 4?

Publicerad 2013-09-24 16:36:40 i Träning och hälsa,

Ska det slinka in en extra dag med fasta endast denna vecka?
Ja idag verka det passa bra för det då jag mår illa och inte alls ha någon matlust.
Gjorde en smoothie till frukost innehållande:
♥ en halv banan
♥ 60 g hallon och blåbär
♥ 22 g naturell lätt yogurt
♥ 2dl mjölk
 
Ännu ett recept från min 5:2 bok, ca 146 Kcal. :)
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den där smoothien, jag är inte riktigt van med smoothies som innehåller mjölk och det vart liksom en fluffig konsistens och smakade typ inget speciellt, typ luft. :/
Fick dock inte i mig särskilt mycket av den, knapt hälften.
 
Var tänkt att jag skulle göra en sallad till middag idag men det kan jag ju inte påstå att jag va sugen på när man må illa. Men något måste jag ju få i mig annars blir jag ju inte frisk heller om jag inte äter.
Slutade med att jag gick något varv på coop men hittade ingenting, så svårt och leta något att äta då man inte är sugen på nånting och det få inte vara laktos eller gluten heller..
Kom iaf hem med mat tillslut i form av korv med mos från Sibylla, tänkte att det är väl det alternativ som funkar bäst om jag ska köpa mat just nu och som inte kändes sliskigt och äckligt..
Lyckades iaf få i mig den där maten sakta men säkert men illamåendet släppte litegrann efteråt så det var ju bra.
 
Dock så har och kan jag fortfarande inte kolla på vissa bilder av mat idag. Speciellt inte bilderna från tonfisksalladen igår för då ryser jag och må ännu mer illa så fick ta bort de bilderna från telefonen så jag skulle slippa se de. :o Det går bra och se ätbara saker som godis och sånna här onyttiga saker men inte salladen från igår.. hua fyfan kan knapt skriva om de utan att huskas så jag ska inte säga något mer nu..
 
Imorgon hoppas jag på massor av matlust då jag ha bra matplaner imorn!!! :D
 
 
 
 

Fasta dag 3

Publicerad 2013-09-23 17:33:19 i Träning och hälsa,

Denna mackapär är min nya bästa vän. ;P Eller kommer nog att bli iaf!
En köksvåg är riktigt bra att ha när man håller på med 5:2 dieten för att man ska kunna mäta och räkna ihop exakt så att kaloriantalet ska stämma.
Att gissa fram hur många gram t.ex. en tomat väger är inte så lätt som man tror och många saker väger faktiskt mer än man kan ana.
 
Nu till min middag så var vågen till en stor hjälp och jag chockades över hur mycket mat jag verkligen fick äta på så få kalorier. Jag behövde kolla flera gånger i min kaloriapp som jag använder mig utav om jag verkligen har räknat rätt för dagen, ska jag verkligen få äta såhär mycket mat? och jaa faktiskt!!!
Dagens fastemiddag blev tonfisksallad. Nu ni ska typ världens kräsnaste då det gäller mat lära sig att äta vissa saker. Som t.ex. tonfisk.. något som för mig klassats som kattmat väldigt länge och inget jag ens velat provat då det ser lite halvskumt ut. Men nu har jag ändrat mig. Tonfisk innehåller mycket proteiner och är dessutom rätt kalorisnålt så det passar jätte bra till nyttig kost och framför allt på mina fastedagar.
Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, dock blev man lite less på smaken efter en stund, men som sagt det funkar absolut.
Sallad om något är sjukt kalorisnålt och går att göra i alla möjliga varianter. Jag lär nog göra en hel del olika sallader på mina fastedagar, speciellt nu när jag sett hur mycket mat man kan få ut då och ändå få äta en del andra saker under dagen.
 
Denna sallad består av:
67,5 g sallad
67,5 g gurka
50 g körsbärstomater
1 ägg
100 g tonfisk
 
Efter denna måltid så vet jag att jag behöver inte ens sådär mycket mat, jag kände mig nöjd efter halva men försökte ändå äta så mycket som möjligt för att jag vet att jag inte får så mycket mer att äta ikväll.
 
Just nu önskar jag att jag fick äta mörk choklad. Jag får äta det men inte idag på en fastedag och det är inte så att jag är sugen på det för det är jag faktiskt inte men det är så att jag har väldigt ont i huvudet idag och mörk choklad hjälper jätte bra mot huvudverk, det kan jag lova er!!!  Jag vet inte vad det är i chokladen som gör att det funka men det funkar iaf!! Men det är bara att härda!!
 
 
 

lite ändring av reglerna.

Publicerad 2013-09-22 12:12:11 i Träning och hälsa,

efter 1 vecka av min dietmix så ska jag ändra om mina regler lite då det gäller att unna sig något gott.
 
Jag ha tidigare sagt att jag bara får unna/fuska 1 av helgdagarna men jag har kommit på att det är inte alltid som det kommer att funka. Om jag är hemma hos familjen/ borta hos en kompis, är borta på något speciellt evenemang, resa eller ja gör något speciellt så kan jag få unna mig goda saker 2 dagar under helgen eller kanske t,o,m hela helgen vid vissa tillfällen beroende på hur helgen ser ut. Bara jag ser till att vara hård under veckan.
 
Så 1 unnardag om det passar och 2 eller hela helgen vid tillfällen där jag anser att det passar bättre, men INTE varje helg.
 
 

FREDAGSMYS

Publicerad 2013-09-20 23:18:54 i Träning och hälsa,

"unna sallad" Låter riktigt dumt då man tänker efter men jag skulle ju inte äta så mycket sallad denna vecka så då få man väl se det som så. xD
BTW Inte alla som schemalägger unnardagar i kalendern. ;P 
 
Dagen blev inte riktigt som planerad då det var tänkt att jag skulle på taccokväll med fina vänner, men då det inte fanns några tåg som ville ta mig ner till Gävle och då jag fortfarande inte är så pigg så fick jag stanna i lilla Timrå. 
Eftersom jag sett framemot taccos hela veckan så fick det bli det här hemma iaf, nu när jag gjort min taccosås och allt också. ;P Taccosåsen var för övrigt god, alldeles lagom stark och funkade utmärkt tillsammans med allt. 
 
Ikväll har det blivit en lugn med rätt skön kväll i soffan framför idol med lite grönsaker och hemmagjord dipsås då jag inte får äta dipkrydda.. Kryddade istället med paprikakrydda och det vart faktiskt rätt gott. :D
Undrar dessutom varför jag inte äter grönsaker och dip oftare för det är ju faktiskt väldigt gott och nyttigt. :o
Jag tror man lätt glömmer bort sånna saker bakom det onyttiga godiset eller chipsen men kommer nog att ändra lite på det och ta en liten dejt med Herr gurka och fru morot lite oftare. ;P
 
 
 
 

Omelettish

Publicerad 2013-09-20 11:18:04 i Recept, Träning och hälsa,

Såhär ser omelettgrejen ut som jag skulle visa. :) Glömde att jag skulle ta en bild inuti så slängde den i disken, därför den är lite blöt, men tanken som räknas. ;P

Lättast är att blanda ägg/vatten eller ägg/mjölk beroende på vad man brukar ha i en plastbytta eller ett glas innan och sedan hälla över i omelettgrejen(vet faktiskt inte vad de kallas för så därav de fina namnet).
Sedan är det bara att slänga i vad du vill, i en omelett kan man ha det mesta så låt fantasin flöda. :P
 
Själv gjorde jag en omelett på Ägg/vatten, skinka, tomat och paprika och testade att krydda med lite oregano för att få någon mer pizzaliknande smak och det blev faktiskt helt okej. :D

Hemmagjord taccosås

Publicerad 2013-09-19 18:00:00 i Recept,

Har gjort en hemmagjord och foodmap tillåten taccosås som jag ser framemot att prova senare idag!

Ingredienser:

♥1 grön chilifrukt( brukar vara lite mildare än röd chili)

♥1 burk krossade tomater

♥ 2 tsk vinäger

♥1 tsk socker

♥1/2 tsk salt

 

Gör så här:

♥Hacka chilifrukten. (Jag valde att ta bort kärnorna denna gång för att det inte ska bli så starkt, men om man vill ha en lite starkare smak så kan man behålla kärnorna).

♥ Fräs upp chilin med lite olja i en kastrull och häll i tomatkrossen.

♥Tillsätt vinäger och socker och låt såsen koka ihop till ganska fast konsistens.

♥Salta och vill man ha lite starkare smak så kan man blanda i finhackad jalapenopeppar också men det skippade jag denna gång, men det kanske kommer med nästa gång då jag med säkerhet kommer att göra denna sås fler gånger då den var så himla enkel och snabbgjord.

 

 

fasta dag 2

Publicerad 2013-09-19 10:21:46 i Träning och hälsa,

Dags för veckans andra fasta och med det börjar jag dagen med ännu ett recept ur min fina 5:2 bok. :)
Äggröra med paprika! Helt okej frukost ändå, det gick väldigt fort och göra dock så kanske man inte fick den mättnad man var ute efter så får väl se hur länge jag står på det här.
 
Kan med glädje säga att vågen har redan gett hyfsat bra resultat. -2,7 kg på 3 dagar, nästan 1 kg/dag ju :P
 
Hoppas att det ska gå bra med fastan idag, kan säga att det är svårt och äta såhär då man är sjuk, man är inte direkt sugen på att vara dundernyttig då, men det ska nog gå, få peppa till morgondagen då det är taccokväll med fina tjejer iaf. :D
 

kunde ju sett roligare ut..

Publicerad 2013-09-18 12:29:57 i Träning och hälsa,

Dagens frukost såg inte alls rolig ut, enbart yogurt, ägg och vatten.. så min gigantiska tablett jag måste ta för lunginflammationen.. Visst det är enkelt och snabbfixande men det måste ju finnas något roligare att göra till frukost även en proteindag? Ska klura på det, kommer i alla fall bli enklare då lite sallad kommer in i bilden.
 
De två första dagarna har gått rätt så hyfsat dock märkte jag att det var svårt att bara äta proteiner efter en fastedag, man får i sig rätt så lite men jag klarade mig hyfsat bra ändå fram till kvällen då jag var hungrig och det fanns inget hemma som passade dieten och som jag kunde göra illa nog så jag kan helt ärligt säga att jag offrade mig på en äggmacka för att stilla hungern, men såklart så ska ju det passa till mina andra dieter så jag skippade faktiskt smör och tog ett glutenfritt knäckebröd. :D Jag känner faktiskt ingen ånger för mitt val, jag hade ätit så lite ändå under dagen. :)
 
Fördelar och nackdelar med att vara hemma hos familjen och äta såhär:
- Jag börjar med nackdelar så jag kan avsluta med de bra grejerna. Här hemma kanske inte allting finns och jag vill inte kräva på att det SKA finnas en massa proteiner och saker till faste dagarna så att jag kan utföra det här, vilket kan göra det svårt vissa dagar att få all mat att passa in.
 
- De familjen ska äta kanske inte alltid passar in i min kost eller går att göra om, vilket betyder att man får planera väldigt mycket för att hitta något eget som passar.
 
- En stor fördel är eller iaf något som jag uppskattar är då familjen kan acceptera att jag vill göra det här och t,o,m offrar sin goda mat för att äta samma som mig. :)
Som i måndags då jag planerade in att jag skulle äta gröt så gjorde mamma och pappa det enkelt och offrade en god middag för att också äta gröt. Och igår tänkte de göra kyckling så jag tänkte att det bli bra då kan jag äta med bara creme fraiche till, och då gjorde de också de, bah: Ja men det kan vi också göra! :)
En del föräldrar skulle säkert kunna göra det riktigt avancerat och äta gomiddagar bara för att jävlas men jag gillar att det inte bara är jag som få anpassa mig utan även att de också kunde göra det, de är snällt. :)

Jag har iaf utifrån mina passerade dagar kommit fram till att salladsdagarna måste ligga efter fastedagarna nästa vecka så att jag ska kunna äta riktigt och bli mätt. :D
 
 
 
 
 

Dag 1- fasta

Publicerad 2013-09-16 17:41:00 i Träning och hälsa,

Ordet fasta låter egentligen inte alls bra och många förknippar det med svält. Jag trodde till en början innan jag verkligen läste igenom den här dieten att det här skulle vara något fruktansvärt, hur ska man kunna leva på så lite? Men då jag i somras hade en provfastedag så insåg jag att man känner inte av hungern på samma sätt som man tror och man kan faktiskt äta en del roliga saker bara man planerar i god tid och ha koll på kaloriinnehållet i ämnena.  
Till frukost idag gjorde jag en omelett på äggvita och 6 stycken körsbärstomater.Jag ändrade om lite från grundreceptet och använde t.ex. ingen olja eller basilikablad och några färre tomathalvor. Jag har världens smartaste omelettpryl som jag bör dela med mig här på bloggen inom kort, ha faktiskt ingen bild nu tror jag så jag ska fixa fram en någon dag. I vilket fall som hellst så häller man blandningen i en plastbytta och in i micron 3 min och sedan är det klart; Lätt som en omelett. ;P Denna frukost var faktiskt helt okej, visst det är ju mycket godare med gröt//yogurt eller någon smörgås men jag kände mig lagom mätt efteråt. Denna frukost slutade på endast 71 cal efter mina egna ändringar. 
Jag kände hunger runt 1 tiden men kände att jag inte hade tid och ork att fixa mat just då och eftersom jag väntade så försvann mina hungerkänslor. Så denna gång väntade jag till middagen med att äta nästa mål istället för en lunch och det är något jag tror kommer att kunna variera beroende på hur dagen ser ut, om man har skola/plugg eller är ledig. Till middag blev det blåbärsgröt gjord på glutenfria havregryn och toppat med några färska blåbär.1 dl havregryn2 dl vatten 1 dl mellanmjölk ca 50 gram blåbärOch på sidan om blev det 1 skiva kokt skinka och en liten paprikabit. Denna middag slutade på 191 cal, hyfsat kalorisnålt för att endå bli lagomt mätt och belåten. 
Nu har jag ca 262 cal kvar att äta idag och de ska jag äta med gott samvete senare ikväll för att inte lägga mig dö hungrig och sova dåligt.  
Jag kan säga att det hittils har gått rätt så bra, jag har inte ens öppnat kylen/skaferiet i onödan. ;P HAHA

En utmaning till mig själv

Publicerad 2013-09-16 15:47:29 i Träning och hälsa,

Födelsedagshelgen har varit omtalad länge nu, inte just för att jag skulle fylla år utan för att jag länge sagt att måndagen efter att jag fyllt år ska jag börja "mitt nya liv".  Mitt nya liv innebär inte bara att äta lite bättre och se glad ut utan de innehåller en hel del planering och utmaning. Jag har kombinerat ihop 3 stycken dieter för att kunna nå mina mål och av olika skäl som jag ska försöka att förklara samtidigt som jag ger mig på den svåra utmaningen att faktiskt förklara vad det är jag tänker att göra.   

Foodmap- Diet 1: Den största och svåraste matförändringen jag ska ta del utav är foodmap. Vad tusan är de tänker ni säkert då? och jo det är en slags diet för personer med IBS och står för fermenterbara oligo- di- och monosackarider och sockeralkoholer. Dessa ämnen säger ju ingenting men är iaf väldigt svårsmällt för de som har IBS och kan orsaka en hel del problem för stackars magen. I vilket fall som hellst så innebär dieten att man ska eliminera foodmap ämnena i 4 veckor och som hjälp har jag en app där det står vad jag får äta och inte. Efter dessa 4 veckor så kommer jag att få ta in en produkt i taget för att se reaktionen på ämnet. T.ex. om jag väljer att sätta in en lök i min mat så kommer jag att kunna känna av magens reaktion om det går bra att äta det eller om det kommer att bli godbye för den produkten. På så sätt kommer jag lättare att kunna få kontroll över min mage och kanske få den att funka lite bättre. Dieten är framtagen av en dietist och ca 80% har faktiskt förbättrats av foodmapdieten så jag känner att det kan vara värt att lägga tid på att testa något sådant. Det kommer att ta tid då man endast bara får ta in en sak i taget och det kommer säkert att vara väldigt svårt men jag hoppas att jag kan få lite pepp och stöd från t.ex. er läsare ifall jag håller på att fastna eller tycker att det känns jobbigt.

Jag får t.ex. inte äta varken laktos eller gluten, inte alla frukter eller grönsaker. 

Dukan- diet 2: Varför inte göra det lite mer krångligt? Eller gör jag det kanske enkelt för mig?                           Jag ser dessa 3 dieter tillsammans som ett slags matexperiment och en utmaning och jag är inte bara ute efter att få en fungerande och bra mage utan jag vill tappa några kilon också. Dukan är en slags proteindiet och anledningen till att jag vill ge mig på en sådan diet nu är för att jag varit sjuk i en väldigt lång tid och inte kunnat tränat eller haft motivation till att äta nyttigt som jag borde så jag har ökat en del i vikt vilket inte alls känns så roligt. Jag har tagit del av denna diet förut och är väl medveten om vad den innebär till skillnad från de andra två dieterna som är rätt nya för mig. Denna diet går ut på att man första veckan äter endast proteiner(bortsett från mina fastedagar som jag kommer att nämna i nästa diet), därefter så kommer jag att äta varannan dag med protein+ sallad och varannan dag enbart proteiner. Jag se det som ett lättare sätt att undvika just glutenprodukterna då jag behöver skippa kolhydrater som bröd och pasta. Jag är redan van med att äta laktosfria produkter då jag redan vet om att min mage inte klarar av det så att äta laktosfria yogurtar, creme fraichar och sådant är inget som känns krångligt för min del.

 5:2 - diet 3: 5 påsar godis och 2 påsar chips? Nejdå denna diet har blivit ganska populär på senaste tiden och är en slags diet då man halvfastar 2 dagar i veckan. Som tjej ska man äta ca 500 cal på sina fastedagar och som kille 600, ungefär en fjärdedel av sitt vanliga kaloribehov. Jag kommer i nästa inlägg att visa er hur man räknar ut sitt kaloribehov utifrån sin egen kropps anpassning och behov.                                                           Måndagar och torsdagar(före och efter helg) kommer att bli mina fastedagar.                                    Det som kan krångla till det här är att hitta recept som passar in med de andra två dieterna och för att underlätta litegrann så får jag undvika just proteinätandet under de här 2 dagarna om jag anser att någon kolhydrat kanske passar in bättre och ha mindre kolhydrater/ är lättare att göra och hålla sig på under dagen.

För att kunna utföra mina fastedagar på ett enklare sätt så har ja en 5:2 bok med tips och idéer att kunna ta hjälp utav.

 Som en liten sammanfattning så kommer min närmaste tid att se ut såhär :

- Måndagar och torsdagar kommer jag att fasta och äta ca 500 cal.                                                                 - övriga dagar under veckan så kommer jag inte att räkna kalorier lika mycket och under DENNA vecka så kommer jag bara att äta proteiner och lätta mejeriprodukter och övriga veckor kör jag på varannan dag med sallad till och varannan dag utan.

Låter väl inte så överdrivet krångligt ändå? ;P

Helgfusk?

Det är viktigt att det inte kommer in så mycket fusk i just foodmap dieten då själva grejen blir fel och jag kan måsta börja om för att det ska visas riktigt. Så jag kan redan nu säga att jag kommer inte att kunna dricka så mycket alkohol inom de närmaste veckorna. Det kan bli väldigt lite isåfall och sedan så blir jag inte friskare heller om jag dricker så kanske är lika bra att ta det lugnt ett tag. Däremot så kommer jag att få unna mig litegrann 1 dag under helgen med något av det tillåtna goda inom foodmap dieten.

Det är viktigt att komma ihåg att unna sig ibland för annars tappar man tillslut motivationen.

Jag kommer inte att unna mig något av chips eller godis på dessa 4 veckor i alla fall då det inte är tillåtet men t.ex. tillåten frukt, mörk choklad ca 75-80 % eller tillåtna nötter kan vara något som jag unnar mig på helgen. Även taccochips är tillåtet så det kan jag få lyxa med någon helg till taccosen.

 

Jag kan inte garantera att detta ska vara något enkelt, det tror jag inte och just därför hoppas jag att ni förstår att det här är något jag behöver göra för min mage, vill göra för min vikt och hälsa och har bestämt mig för att göra.

Jag kommer att berätta mer under resans gång, jag kommer att använda min blogg som en liten dagbok där jag skriver hur det går och jag förväntar mig inte att alla ska läsa och tycka att det är jätte intressant utan de som är intresserad av att följa min lilla resa får göra det.

 Jag önskar mig själv lycka till!!  för nu startar det "nya livet" :)

Underbart!

Publicerad 2013-09-09 22:26:01 i Träning och hälsa,

Just nu känns det super bra! Jag är fortfarande sjuk, har ätit klart pencelin nr 3 sedan jag blev sjuk och ha fått ytligare några tabletter utskrivna som skà lätta på luftvägarna lite och bara de släpper där så kommer säkert allt annat att släppa också så småningom, kanske blir jag frisk snart!! Iaf så provtränade jag idag, Thaiboxning! gick rätt bra faktiskt, var mest hostigt och så i början sedan flöt de på så det känns sjukt härligt att äntligen fått träna lite!! Glad tjej!:D
 
På måndag börjar mitt nya liv och vad jag menar med det och vad jag ska inta för utmaning kommer jag presentera på söndag!!:) håll utkik om ni är nyfiken!!;p 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela