Nytt försök!!

Publicerad 2013-04-28 10:19:38 i Träning och hälsa,

  Nu gör jag ett nytt försök till att liva upp denna blogg.
Jag är inte fullt frisk än men tänkte att jag startar lite lungt de närmaste dagarna och sedan kör jag på utav helvete för att komma tillbaka till den form jag hade innan påsk.
 
Nu ska fan inget få stoppa mig!!

mysfrukost

Publicerad 2013-04-25 09:35:03 i Träning och hälsa,

Jag gillar dagar då man har ork och tid att fixa en vettig och god frukost! :)
Eftersom jag har fått väldigt ont i halsen så kände jag för en varm frukost idag i form av grahamsgröt med kanel och en smörgås med skinka och ett stekt ägg.
Jag tycker att det suger att jag blivit sjuk nu precis när jag startat upp denna blogg, jag var pepp att uppdatera mycket och få in många träningspass men tyvärr så kan man inte träna med feber och halsont så jag får helt enkelt vänta tills jag är frisk och köra på sen.
Att jag blev sjuk förstörde också lite med min diet då jag verkligen inte är sugen på den mat jag bör äta och mår lite illa efter jag ätit. Sedan med halsen så får jag inte heller ner allt så jag får väl ta igen de till veckan då jag förhoppningsvis är frisk. :)
 
 

bakisfett

Publicerad 2013-04-20 14:22:00 i Träning och hälsa,

Idag sviker jag min diet lite, ville gärna hålla mig till bara proteiner veckan ut men eftersom jag var på fest igår och hade riktigt roligt så resulterade det till att man känner sig lite småbakis idag. Jag brukar väldigt sällan bli bakis men nångg ska man väl bli det också och för att bota bakiskänsla så behöver man fett och just nu är jag sugen på allt trots att min mage strejkar lite idag så ska unna mig något onyttigt idag för jag känner att jag behöver det idag!
Kommer säkert att ångra det imorgon men får vara hårdare imorn bara. :)
 
 

fusk eller inte?

Publicerad 2013-04-17 18:38:55 i Träning och hälsa,

4 dagar på min diet har nu gått och det har väl gått hyfsat iaf, har väl fått fuskat lite men enbart med sallad eller att det är lite kolhydrader i någon sås men lite gör inget och huvudsaken jag inte fuskat med typ potatis, bröd eller något liknande..
I måndags bjöd mormor mig på en sallad på Birsta, hade inte tänkt att fuska något under den dagen men man kan ju inte tacka nej om blir bjuden, dessutom var den salladen väldigt god!
Och igår var jag på en skola tillsammans med sex-åringar och då kändes de väldigt dumt om jag BARA skulle ta av kycklinggrytan som de serverade så då tyckte jag att det såg bättre ut om jag tog lite sallad till.
Har erfarenhet från en gång tidigare då jag vikarierade och det var pasta och skinksås har jag för mig, jag tog enbart skinksåsen och varken pasta eller sallad och då frågade barnen mig varför jag inte åt pasta eller något och tittade lite konstigt så offrade mig faktiskt på lite sallad denna gång för att slippa massa frågor om hur jag äter. =)
Har tyvärr ingen våg hemma hos mig som fungerar som den ska så kommer inte kunna väga mig på ett tag vilket känns lite drygt då jag sa att jag skulle redovisa från första veckan men vi får väl se hur jag löser det eller hur jag gör. Känns lite jobbigt och inte kunna kolla på vågen då man försöker gå ner i vikt men ska försöka se till så jag får ett fint resultat då jag kommer till Timrå nästa gång och ställer mig på vågen!
 
*fortsätter kämpar*

knäsvag

Publicerad 2013-04-15 14:46:14 i Träning och hälsa,

25 minuter jogging på springbandet, 188 squats och 218 situps. Känner mig helt knäsvag efter squatsen, fyfan vad tungt det var mot sluten och bena ville nästan vika sig, men envis som man är så med lite ilska klarade jag det och det känns riktigt bra faktiskt.
Man får skrika och svära om det behövs, det ska kännas att man kämpar... och va envis, ge inte upp, nästa gång så kanske det inte alls känns jobbigt.
 
 

1 dag avklarad

Publicerad 2013-04-15 08:18:31 i Träning och hälsa,

1 dag avklarad och 0,5 kg redan borta! :)
Jag klarade igenom hela dagen utan fusk,trots att resten av familjens middag med bröd och sallad till såg riktigt god ut. Själv så slängde jag i mig lite kött och en klick tsatziki, det funkade väl även om maten såg riktigt tråkig ut, men det kommer att vara värt det i slutändan.
Ny dag idag och nya möjligheter.. har nyss ätit lite frukost i form av yogurt och ett ägg, helt okej. :)

Nu startar jag och ger inte upp!!!

Publicerad 2013-04-14 10:29:00 i Träning och hälsa,

Nu är jag redo att starta denna blogg på riktigt!
Efter påskveckan där jag gick upp massa onödiga kilon och 1 vecka i fjällen där det blev en del onyttigt så kan jag säga att nu är det dags att köra stenhårt för att hitta tillbaka till den fas där jag befann mig innan påsk.
Det känns surt att jag gått upp massa i vikt, de som jag kämpat för att få bort men jag är som sagt själv skyldig till det då det blivit dåligt med träning under de 2 veckor som jag tillåtigt mig själv att äta vad jag vill.
Det som är positivt är att jag känner mig ganska så less på sötsaker nu och jag VILL träna och kämpa massa. Men för att jag ska komma i god fas så startar jag min viktresa här på min blogg genom att köra 1 vecka med bara proteiner, vilket jag gjort förut som en god start.
Jag vet att det är jobbigt första veckan, men de första dagarna kan kännas värst, som att man tappar alla sina krafter, sin ork och humör men när man väl tagit sig ur den första delen så kommer allt att kännas mycket lättare.
 
Efter denna vecka så kommer jag att berätta lite resultat, vad en vecka med bara proteiner och såklart träning på de kan resultera till. :)

Nu är det bara till att kämpa!!

Om bloggen och mig själv

Publicerad 2013-04-04 21:57:03 i Träning och hälsa,

Detta är en träningsblogg där jag tänkt att dokumentera min träning, ge tips och idéer, berätta om hur det går att vara nyttig, bjuda på några nyttiga recept då och då. I denna blogg kommer jag helt enkelt att utrycka mig om träning och hälsa, mina tankar och idéer kring det som rör ämnet och ja sånt som intresserar mig och som jag känner för att skriva om helt enkelt.
Bloggen är främst till som ett lyft för mig själv, ett peppande stöd och som en dagbok där jag kan gå tillbaka och se framsteg och resultat, men kan också vara en hjälp till att peppa andra som kanske har lite svårt och komma igång och behöver en liten spark i baken, bloggen kanske kan bli din inspirationskälla, de låter vi framtiden visa. :)
 
 Jag som äger bloggen är en glad och sprallig tjej på 20 år.
Jag är bosatt i Gävle där jag pluggar till förskolelärare på högskolan men kommer ursprungligen ifrån Timrå och reser därför dit för att träffa familj och vänner lite då och då. I Timrå har jag ett hemmagym som jag kallar för "Eilerts super gym" som jag gillar väldigt mycket och kan sakna en del då jag befinner mig nere i min lägenhet. Jag lägger gärna pengar på träningsprylar och ser mitt gyms framtid som utökat av fler grejer, bl.a. en boxningssäck och en roddmaskin väntas på att få komma in.
Jag tycker som sagt om att träna och försöker hålla igång så gott jag kan med olika aktiviteter.
Jag är en person som skulle vilja testa på allt om jag hade tid och pengar till det så jag skulle kunna säga att jag är en ganska varierande person då det gäller aktiviteter. Just nu sysslar jag med thaiboxning annars är det gym och egen träning som gäller för tillfället. Jag tycker även om att dansa och har provat på lite olika dansstilar, senast i höstast så dansade jag jumpstyle vilket jag hade tänkt att fortsätta med nu i vår men missade tyvärr starten så jag har nu ett litet dansbreak men kommer troligtvis att fortsätta med de till hösten igen kanske.
Ja förövrigt så tycker jag om att åka bräda(snowboard) och hänger gärna i backarna kring vintern/våren. =D
 
När det gäller kosten så har jag tidigare kört dieten Dukan men nu mera har jag lite egna regler kring maten men äter gärna med så lite kolhydrater som möjligt. Jag har en magsjukdom som kallas IBS som ofta gör det jobbigt för mig. Jag får ont i magen av typ allt jag äter och blir riktigt uppsvälld kring magen, ibland ser jag gravid ut och det har många gånger gjort att man fått välja andra kläder för att dölja och ja magen kan lura på sättet att jag känner mig riktigt fet då jag får min svällda mage. Det är en obotlig sjukdom och det finns typ inga tabletter eller läkemedel som riktigt hjälper mot det så man får helt enkelt lära sig att leva med det och försöka att äta rätt. Jag få laborera med maten för att se vad som funkar bra och dåligt att äta och det kan ibland vara rätt jobbigt.
Men nog om mig,det kommer säkert att berättas mer under bloggandets gång..
Nu kör vi!!
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela