5:2- inprogramerad hjärna

Publicerad 2013-11-11 17:46:00 i Recept, Träning och hälsa,

Tydligen så kände denna bild inte för att komma fram åt rätt håll, så man får väl vrida huvudet lite då.
 
Nu har jag kört igång med 5:2 igen efter ca 2 veckors uppehåll ifrån det och det har faktiskt gått oväntat bra.
Frukost: Risifrutti och 1 kokt ägg. 
Lunch: Ingen alls 
Middag: Skinksallad( ca 40 g sallad, 47 g gurka, 37 g tomat,  6 g riven morot, 2 skivor kokt skinka, 1,5 matsked creme fraiche med lite paprikakrydda och ett stekt ägg. 
Kvällmål: 1 knäckebröd(2?) med 3 gurkskivor.
 
Såhär kan en fastedag se ut och hur går det då att skippa lunchen om man börjar skolan/jobbet tidigt och är uppe tidigt och får dessutom äta en liten frukost, kan ju ni undra dådå..?
Jag tror att det handlar mycket om hur inställd man är på det, har jag viljan? eller tvingas jag till det här?
Jag ser det som så att hjärnan är inprogramerad att: idag ska du äta såhär och du ska klara dig på ca 8-9 timmars matuppehåll.  Jag kunde sitta runt omkring flera stycken som åt idag, känna lukten av deras köttbullar, kycklinggryta och allt men jag ska vara ärlig och säga att jag kände inget sug efter mat, jag kände mig inte ett dugg frestad och hade jag vetat om att jag inte skulle klara av att sitta med så hade jag troligtvis inte gjort det för att slippa plåga mig själv för sådant mår man inget bra av.
Men jag tror det har mycket med hjärnan och göra hur bra det här funkar!
Det är svårt att tvinga sig till att fasta eller köra någon diet, man måste vilja!!  
Man måste pckså planera hela dagen i förtid, det är jätte svårt och planera ut 500 kcal samma dag, med en välplanerad dag över vad du ska äta så blir det mycket lättare!!
 
Ett litet tips: Om man äter något med sked, t.ex. gröt, risifrutti, yogurt eller liknande, TA EN LITEN SKED!!! Ta typ en tesked istället.. du får fler tuggor in i munnen och det tar längre tid och äta, du får alltså njuta av din mat en längre stund och det lurar hjärnan att man äter mer. :)
 

Ikväll blir det hemmaträning för min del och eftersom jag tränar så förbränner jag ju kalorier och jag kan få några bonuskalorier att äta för, därför jag skrivit 2 knäckebröd inom parantes, för vill jag ha det så kan jag ta det OM JAG TRÄNAT OCH FÖRBRÄNT KALORIER!
Just nu ligger dagens kalas på 515 Kcal, så stiger över med 15 Kcal men det brände man ju lätt bort på cykelturen hem, eller trapporna upp till femte våningen på skolan. Tänk på det också att vardagsmotion bränner lite. ;P
 
Dags att diska och göra sig redo för lite träning! 
Ha en super bra måndag(även om det bruka vara en jobbig dag) ;P
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin Andersson

Jag är en glad och trevlig tjej på 21 år som pluggar till förskolelärare i Gävle. Jag är ganska aktiv av mig och tränar rätt ofta på min fritid. Jag är en person som gärna inte vill hålla sig till en träningsmetod utan skulle hellst vilja prova på allt om jag kunde och hade tid. Jag försöker också att leva sunt och nyttigt både för min kropps bästa men också för att tappa något kilo eller någon cm runt om på kroppen. Mer om mig kommer att komma upp i blogginläggen.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela